In Milaan maak ik dit gerecht graag met de Italiaanse worstjes met venkel. Misschien niet het originele recept, maar wel heel lekker.
Ingrediƫnten
1 kg tomaten
80 ml olijfolie
500 gr puntpaprika's
500 gr worstjes bijv. saucijsjes of catalaanse worstjes
zout en peper
80 ml olijfolie
500 gr puntpaprika's
500 gr worstjes bijv. saucijsjes of catalaanse worstjes
zout en peper
Bereiding
Snijd de tomaten in stukjes en maak er een
puree van in de blender. Snijd de paprika's in lange stukken en haal de zaden eruit.
Doe de helft van de olijfolie in een pan en
bak de paprika's 10 tot 15 minuten, tot ze licht kleuren. Haal ze van het vuur.
Snijd de worstjes in grove stukken en bak ze
in een anti--aanbakpan tot ze hun vet hebben losgelaten.
Verhit in een grote pan de overgebleven
olijfolie. Doe de tomatenpuree met de worstjes in de pan en laat een half
uurtje pruttelen totdat de saus dikker wordt. Dit duurt soms langer.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Haal de worstjes uit de saus en leg ze in het
midden van een ovenvaste schaal. Leg de paprika's erom heen en verdeel de saus
erover. Op smaak maken met peper.
Bak de schotel ongeveer 15 minuten. Heet
serveren.
Je vindt op internet en in kookboeken ook recepten met uien erbij of aubergine, maar ik vind deze pure variant toch echt het lekkerst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten