Je maakt het gerecht af met gremolata, een mengsel van knoflook, kruiden en citroenschil.
Je eet de ossobuco met een milanese risotto.
In Italie kan je de kalfsschenkel gewoon in de supermarkt kopen, in Nederland zal je ervoor naar de slager moeten. Vraag dan om 4 kalfsschenkels die ongeveer even groot zijn en ongeveer 2 cm dik.
Ingrediënten
4 kalfsschenkels1/2 kop olijfolie
1/4 l rode wijn
1/4 l bouillon (kalfs of rund)
1 blik tomaten in blokjes
1 blikje tomatenpuree
een beetje bloem
zout en peper
2 teentjes knoflook
peterselie
rozemarijn
basilicum
geraspte citroenschil
Bereiding
Strooi wat bloem op een bord en haal daar de kalfsschenkels doorheen. Doe de olie in de pan op een middelhoog vuur en bak de schenkels (eventueel één voor één) daarin goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.Breng op smaak met peper en zout.
Laat een paar minuten koken.
Voeg tenslotte het vlees weer toe en laat op een laag vuurtje anderhalf uur stoven.
Maak de gremolata door de knoflook, de kruiden en de citroenschil fijn te haken en te mengen.
Strooi tegen het einde van de kooktijd de gremolata over het gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten