woensdag 3 februari 2016

Risotto III

Laatst at Jan Willem bij de lunch een risotto met aardbeien. Dat intrigeerde me heel erg, dus ik ben op zoek gegaan naar een recept, dat wilde ik ook wel eens proberen.

Aardbeien zijn hier trouwens geen zomerfruit, de eerste aardbeien (uit het zuiden) liggen nu in de winkels en op de markt. Je kan ze tot ergens in april kopen en dan komt er ander fruit. Er wordt hier veel meer dan in Nederland met locale producten en de seizoenen gekookt.

Deze risotto is echt een hartig gerecht, waar de aardbeien een frisse noot aan het gerecht geven.


Ingrediƫnten


1 eetlepel olijfolie
1 stukje boter
1/2 ui, fijn gesnipperd
200 gr risotto rijst
250 gr aardbeien
1/2 glas witte wijn
500 ml  warme groentebouillon
50 gr parmezaanse kaas, vers geraspt
scheutje room
zout en peper
balsamico azijn

Bereiding


Verhit de boter en de olie in een ruime pan. Voeg de uien toe en laat de uien zacht worden, maar niet kleuren.
Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Laat er een paar heel voor decoratie.

Voeg de rijst toe aan de uien en zorg dat de rijstkorrels allemaal met een laagje vet gecoat worden.
Dat mag best een paar minuten duren.
Voeg dan de wijn toe en laat dat verdampen.

Voeg een eerste lepel bouillon toe en vervolgens de aardbeien. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de rest van de bouillon toe, je blijft roeren totdat de rijst al dente is (ongeveer 17 minuten)

.

Voeg tenslotte een scheutje room en de parmezaan toe.

Voor het serveren kan je een drizzel balsamico over de risotto gieten en de overgebleven aardbeien er op leggen.


Wil je het extra feestelijk maken dan gebruik je prosecco of champagne.

En als je toch aardbeien en slagroom koopt, dan is aardbeien met slagroom voor toe ook niet gek.

Nog een glaasje prosecco erbij en je hebt misschien een idee voor 14 februari...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten