Courgettebloemen zijn in Nederland niet zo makkelijk te verkrijgen als hier en als bijvoorbeeld in Toronto. Toen we in Toronto woonden heb ik al wel gerechten met courgettebloemen gemaakt.
Als je recepten met courgettebloemen zoekt, vind je meestal recepten om de courgettebloemen te frituren met een deegje of recepten om ze te vullen met bijvoorbeeld ricotta. Allebei erg lekker en allebei heb ik weleens gemaakt.
Bij de kookles van maandag
gebruikten we de bloemen op een andere manier, in een pastagerecht.
Ingrediënten
300 gr spaghetti12 courgettebloemen
4 eetlepels gehakte peterselie
1 - 2 eetlepels boter
80 gr geraspte parmezaan
1 eigeel
2,5 dl. groenteboullion
1 sjalot
olijfolie
zout en peper
eventueel een paar draadjes saffraan
Bereiding
Zet een grote pan met water en een snuf zout op. Breng het water aan de kook.Intussen maak je de sjalot schoon en snipper de sjalot.
Doe in een grote pan met 3 eetlepels olie. Laat de sjalot glazig worden, voeg 2 eetlepels bouillon toe.
Maak de courgettebloemen schoon, door de stamper te verwijderen. Snijd de bloemen in de lengte in reepjes.
Kook de spaghetti in het kokende water.
Voeg de bloemen toe aan de sjalot samen met nog 4 -5 eetlepels bouillon.
Voeg nu de boter en de fijngesneden peterselie toe.
Doe het eigeel in de schaal waarin je de spaghetti wilt serveren. Voeg de saffraan en ongeveer 4 eetlepels bouillon toe. Roer los met een vork.
Voeg de parmezaan en de bloemen toe.
Giet de spaghetti af en doe ook in de schaal. Roer goed door en serveer direct.
Als er aan de bloemen kleine courgettes zitten kan je die in dunne plakjes met de bloemen mee stoven.
Als je toch gefrituurde bloemen wilt, is dit een recept:
Ingrediënten
12 bloemen1/2 liter melk
3 volle eetlepels bloem
1 geklopt ei
zout
olijfolie
Bereiding
Maak je beslag in een wijde schaal, zodat je de bloemen goed door het beslag kan halen.Verhit de olie in een diepe koekenpan of hapjespan.
Maak een beslag van de overige ingrediënten. Verwijder de stamper uit de bloemen en haal ze door het beslag en bak ze in de hete olie tot er een knapperig goudbruin laagje is ontstaan.
Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten