Over anderhalve week gaan we een weekje op vakantie. We naar Napels en Pompeï en daarna wandelen op Ischia, een eilandje voor de kust bij Napels en bij de Amalfikust. Ik heb er erg veel zin in. Het weer is daar (en hier al heerlijk) en ook in die regio zijn vast weer streekrecepten te proeven. Ik heb me laten vertellen dat deze streek (naast Ligurië) ook beroemd is om de citroenen en de Limoncello. Een recept voor Limoncello gaf ik al eens, maar je kan van citroenen natuurlijk ook heerlijke citroenlimonade maken. Een van de eerste keren dat ik dit
dronk, was trouwens op een warme Canadaday (1 juli) in Ottawa. De straten vol mensen gekleed in rood en wit,
overal tentjes waar je eten en drinken kon kopen, en dan ook een tentje met
deze heerlijke lemonade.
Ingrediënten
200 gr suiker
8 citroenen
snufje zout
Bereiding
Boen 2 citroenen goed schoon en haal de schil eraf met een
dunschiller. Doe de schil met de suiker en ¼ liter water in een pannetje en
breng het aan de kook, blijf roeren tot de suiker opgelost is.
Laat de siroop afkoelen. Schenk de siroop in een met
ijsblokjes gevulde kan.
Roer een snufje zout door de siroop, vul aan met het sap van
de citroenen en water.
Voeg eventueel nog wat schijfjes citroen toe.
Heerlijk verfrissend op een warme dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten