donderdag 20 oktober 2016

In witte port en saffraan gepocheerde peer




In deze tijd van het jaar, heb ik weleens zin in Hollandse appels en peren. Natuurlijk kan je  hier ook appels en peren kopen, maar de appels zijn niet die lekker frisse Nederlandse. Toen we in september even in Nederland waren hebben we ook meteen Hollandse appels gekocht.  Peren zijn hier meer vergelijkbaar met de Hollandse. 
Van appels en peren kan je natuurlijk lekker toetjes en taarten maken. Op Facebook las ik een post over een vergelijking van recepten van stoofpeertjes. Toen bedacht ik dat ik daar ook wel eens een variatie op heb gemaakt. Hier het recept.

Ingrediënten

4 mooie stevige handperen
400 ml water
200 gr suiker
1 zakje vanille suiker
1 anijsblokje
1 groot glas witte port

Bereiding
Schil de peer, laat het stokje eraan zitten en snij een plakje van de onderkant zodat de peertjes kunnen staan.
Breng het water aan de kook met daarin de suiker, de vanillesuiker, het anijsblokje en de witte port. Na ongeveer 10 minuten kunnen de peertjes erbij.
Kook de peertjes 30 tot 40 minuten tot ze mooi geel en zacht zijn.
Haal de peertjes uit het water en kook dat nog wat in tot een mooie siroop ontstaat. Giet de siroop over de peertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten