Kruimeltaart van Nespole
Na drie weken eindelijk internet op onze nieuwe stek, en een stek waar ik kan koken en bakken. Het is dus zeker tijd voor een nieuwe blog.Ik doe hier met veel plezier boodschappen op de markt, waar de mooiste verse produkten te krijgen zijn. Zo zag ik een aantal weken geleden opeens een vrucht op de markt die ik niet kende. Het leek een beetje op een abrikoos, en heet in het Italiaans nespole.
Ik heb een kilo gekocht en opgezocht wat het was. De vertaling was Loquats. Daarmee wist ik nog niet veel, maar nadat ik er een geproefd had, wist ik dat ik er een lekkere taart van kon maken.
Dat heb ik als volgt gedaan.
Ingrediënten
Cakedeeg
150 gr bloem
25 gr maizena
150 gr suiker
3 eieren
150 gr boter
Kruimeldeeg
100 gr bloem
100 gr boter
100 gr suiker
Vulling
1 kg nepole
Bereiding
Vet een rechthoekige vorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
Giet het deeg in de vorm.
Verwarm nu de oven voor op 180 graden.
Meng voor de kruimels de boter en de suiker met twee messen door de bloem. Als de boter in kleine stukjes verdeeld is, kan je verder met de hand kneden tot zich lekkere kruimels vormen.
Maak nu het fruit schoon en verwijder de pitten.
Doe het fruit op de laag cakedeeg en verdeel er tenslotte de kruimels over.
Ongeveer een uur bakken in de voorverwarmde oven, even af laten koelen en smullen maar.
Nou weet ik best dat je in Nederland deze vruchten niet zo makkelijk kunt krijgen, maar deze taart is ook heerlijk met ander fruit: Gewoon met appels, met aardbei
en, met perzik en framboos, met ananas en dan wat kokos door de kruimels. Mogelijkheden genoeg!
Smul smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten