Het afgelopen weekend zijn we naar Venetië geweest, een prachtige stad, maar nu al erg druk.
Behalve veel rondlopen om zoveel mogelijk te zien, ga ik natuurlijk ook op zoek naar het lekkers dat de stad te bieden heeft. Veel zeevruchten, radicchio en artisjokken van het eiland Burano en de beroemde Tiramisu.
Ik heb natuurlijk de tiramisu geprobeerd, maar ik vind eigenlijk de tiramisu die ik zelf maak, naar een recept van Rudolph van Veen nog steeds het lekkerst (http://www.24kitchen.nl/recepten/tiramisu-0).
Lopend langs de vele bakkers zagen we lekkere koeken in de etalages liggen. Deze koeken heette Pan del pescatore, oftewel brood van de visser. De koeken schijnen lang goed te blijven zodat je ze op je vistocht mee kan nemen.
We hebben ze geprobeerd, speciaal de groene versie, met pistachenoten, heerlijk!
Natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar een recept, en dan vind je er weer veel. Iedere nonna heeft weer een eigen recept. Deze heb ik uitgekozen omdat deze ook met pistachenoten is.
Ingrediënten
200 gr. bloem (vervang eventueel 25 gr. door maismeel)
1 ei
80 gr suiker
70 gr boter (op kamertemperatuur)
50 gr rozijnen
40 gr amandelen
40 gr pistachenoten
1 theelepel bakpoeder
eventueel wat groene kleurstof.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maal de helft van de noten fijn.
Vermeng de boter met de bloem, het bakpoeder, en voeg beetje bij beetje de suiker toe en vervolgens het ei. Voeg dan de gemalen en hele noten en de rozijnen toe, en eventueel de kleurstof. Vermeng het goed met elkaar.
Verdeel het deeg in vrij grote porties. Je moet 5 of 6 koeken kunnen maken van het deeg.
Vorm er halfronde ballen van en zet die op een stuk bakpapier op de bakplaat.
Bak de koeken 15 tot 20 minuten.
De koeken moeten een heldere kleur houden en van binnen een beetje zacht zijn.
Eet smakelijk, ook als je niet gaat vissen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten