Atelier dei Sapori
In Milaan is een vereniging actief van expat-vrouwen. Ik geloof meer dan 200 dames uit veel verschillende landen die wekelijks koffie-ochtenden organiseren om mensen te leren kennen, maar ook allerlei andere activiteiten. Het klinkt best tuttig, maar ik heb me hier toch maar bij aangesloten om mensen in Milaan te leren kennen.
De eerste contacten zijn gelegd, en ik ben afgelopen maandag naar een activiteit geweest. Ik ben naar een kookcursus geweest waarbij twee Italiaanse dames ons hebben laten zien hoe je een Italiaans zomermenu kookt, met allerlei tips waar ik zeker gebruik van ga maken.
We hebben zoals een Italiaans menu in elkaar steekt een pastagerecht gemaakt (primo), daarna een vleesgerecht (secondo) en een toetje (dolce).
Het toetje was tiramisu met kersen, die hier nu volop te verkrijgen zijn.
De creme voor de tiramisu maakten ze ongeveer zoals ik vorige week beschreven heb, alleen ging er nog een dl. opgeklopte slagroom door. Ik weet nog niet welke versie ik lekkerder vind.
Daarna werden de (ontpitte) kersen gekookt in een glas zoete rode wijn met suiker (75 gr) en daarna afgegoten.
De siroop werd gebruikt om de lange vingers in te dopen en tot slot werden de kersen nog even geflambeerd met cherry brandy en daarna over de tiramisu verdeeld vlak voor we het dessert gingen eten.
De lange vingers werden zelf gebakken en volgens de Italiaanse dames maakte dat het verschil. Ze waren inderdaad erg lekker. En zo maak je ze:
Savoiardi
Ingrediƫnten
2 hele eieren en 2 ei-gelen120 gr suiker en 100 gr poedersuiker
het merg van een vanillestokje
200 gr bloem
1/2 theelepel bakpoeder
150 gr maizena
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.Klop de eieren en ei-gelen en voeg geleidelijk de poedersuiker, vanille, en gewone suiker toe met een mespuntje zout, totdat het mengsel lekker zacht en romig is.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de maizena en voeg toe. Klop nog even door.
Doe het mengsel in een spuitzak en vul een ingevette vorm voor lange vingers of spuit mooie streepjes op een vel bakpapier.
Voordat je ze in de oven ze zeef je er nog wat poedersuiker overheen.
Bak de koeken in een voorverwarmde oven ongeveer 8 minuten.
Laat de koeken even afkoelen voor je ze verder verwerkt in je tiramisu.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten