Pastarolletjes met aubergine en tomatensaus
Tijdens de kookles vorige week hebben we ook een pastagerecht gemaakt. Volgens een Italiaanse uit Noord-Italie is dat helemaal geen Italiaans gerecht, maar volgens degenen die de cursus gaven was het een recept uit Sicilia.
Het is in ieder geval een lekker recept, waar het ook vandaan komt.
Het is duidelijk dat "de" Italiaanse keuken niet bestaat. Iedere regio heeft zijn eigen gerechten en recepten. Pasta komt niet uit Noord-Italie, daar eten ze risotto en polenta.
De tomatensaus bij dit recept is een basissaus die je bij van alles kan gebruiken. Maak een flinke hoeveelheid en vries in porties in.
Ingrediƫnten
2 aubergineszout
Olijfolie
1 kg rijpe tomaten
peper
basilicum
300 gr tagliolini of tagliatelle
100 gr parmezaan
1 bol mozarella
Bereiding
Leg de plakken op een bakblik, smeer ze in met een beetje olijfolie en bak ze in een voorverwarmde oven van 130 graden ongeveer 30-40 minuten. Ze moeten goudbruin en zacht zijn.
Snijd de tomaten in stukken en doe ze in een pan. Kook ze ongeveer een kwartier met peper, zout, basilicum en als je van pittig houd wat chilipeper. Doe er een paar eetlepels olijfolie bij.
Zeef de tomaten (door een passe-vite, of door een zeef) zodat je een mooie egale saus krijgt.
Kook de pasta in flink wat kokend, gezouten water zoals op de verpakking staat aangegeven.
Giet de pasta af en breng de pasta op smaak met de tomatensaus, parmezaan en basilicum. Meng goed door (volgens de Italianen met je handen).
Leg de plakken aubergine op je werkblad. Leg daar wat pasta op, met een klein stukje mozarella en rol ze op. Doe een beetje saus op de bodem van een ovenschaal, doe de rolletjes goed tegen elkaar aan in de ovenschaal en schenk er nog wat saus op en wat parmezaan.
Bak de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten