Griekse kip met citroen
De afgelopen tijd heb ik niet zoveel aan mijn blog geschreven. Ik heb ook niet zoveel gekookt in Milaan.
Ik heb wel veel gekookt, maar dat was op Poros. Voor de derde keer waren we op Poros waar we in Odysseus suites onder leiding van Katerina heerlijk gekookt hebben. Voornamelijk traditionele Griekse gerechten en we hebben ook weer veel gebakken.
Ik ga hier in Milaan ook maar op zoek naar filodeeg, want daar hebben we ook weer een aantal heerlijke zoete en hartige gerechten gemaakt. We maakten iedere dag brood en we hebben ook weer Koulouri gemaakt, een van mijn favorieten.
Bij de traditionele Griekse gerechten hebben we ook Kip met citroen gemaakt. In onze familie en bij onze vrienden een geliefd gerecht.
Ik maak het iets anders dan Katerina, en daarvan hier het recept.
Ingrediƫnten
1 Kip8 aardappels, geschild en in partjes (wedges) gesneden
1/2 kop olijfolie
1/2 kop vers citroensap (de uitgeperste citroenen gebruik je ook)
2 theelepels zout
1 1/2 theelepel oregano
1/2 kop water
versgemalen peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.Verwijder overtollig vet van de kip, en snijd wat van de huid aan de onderkant van de kip weg.
Doe de kip in een grote pan met deksel die in de oven kan. Schik de aardappels om de kip heen.
Meng in een kom de olijfolie en het citroensap, giet dat over de kip en de aardappels. Stop de uitgeperste citroenen in de holte van de kip.
Wrijf de helft van het zout in de kip en strooi de rest over de aardappels. Strooi de oregano over de kip en de aardappels.
Voeg zoveel water toe dat de aardappels bijna bedekt zijn.
Maal wat peper over de kip en de aardappels.
Zet de pan met deksel erop in de voorverwarmde oven. Haal na 1 uur en 20 minuten de deksel van de pan maar laat nog 10 minuten in de hete oven staan.
Serveer warm, met een frisse (Griekse) salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten