maandag 13 juli 2015

Limoncello

Het is zomer en Milaan en dit jaar betekent dat dat het warm is. Eigenlijk al weken boven de dertig graden met veel zon.
Degene die mij goed kennen, weten dat ik daar erg van geniet, hoewel het in de stad soms een beetje teveel van het goede is.
Toevallig was Anne hier en zijn we samen een klein weekje naar de kust geweest, waar het iets koeler is. Iedere dag heerlijk gewandeld in het gebied van de Cinque Terre en 's middags nog een paar uur naar het strand. In het dorpje Monte
rosso hadden we een hotel waar het ontbijt 's morgens geserveerd werd in de citroenboomgaard. Het dorpje bleek bekend te zijn om de citroenen en citroenproducten.
We hebben geen Limoncello gekocht want dat hadden we net de week daarvoor gemaakt, en we hebben nog heel veel.
Ik kreeg het recept van mijn Italiaanse juf Claudia, haar zus maakt het vaak.
Van de citroenen gebruik je alleen de schillen, van de rest kan je heerlijke dorstlessende citroenlimonade maken.

Limoncello

Ingrediƫnten


1 liter alcohol (de drinkbare variant, dat koop je hier gewoon bij de supermarkt, in Nederland kan je het misschien via Internet bestellen, gebruik anders wodka zonder smaakje)
Schil van 4 of 5 biologische citroenen
1 kilo suiker
2 liter water

Bereiding

Doe de citroenschillen in de alcohol en laat 4 dagen trekken.
Doe het water en de suiker in een pan en verwarm zachtjes zodat de suiker helemaal oplost.
Zeef de schillen uit de alcohol.
Vermeng de alcohol en de siroop.
Doe de limoncello in flessen en bewaar in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten