vrijdag 31 juli 2015

Ravioli met sali

Italië staat bekend om zijn eten, hoewel volgens mij de Italiaanse keuken niet bestaat. De gerechten in Italië zijn veelal regionaal. Zo eten ze hier in het noorden vooral in de winter graag polenta, en op Sicilië eten ze couscous.
Er zijn natuurlijk gerechten die door heel Italië graag en veel gemaakt en gegeten worden. En dan denk ik aan pastagerechten en pizza's.
Iets wat veel gerechten hier gemeenschappelijk hebben is dat het vaak eenvoudige gerechten zijn, met weinig ingrediënten, maar daarom niet minder smakelijk. De kwaliteit van de ingrediënten is ook iets waar niet op bezuinigd wordt.
Ik maak hier graag ravioli met salie. Een heerlijk gerecht, met een twist, waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dat is met het warme weer hier toch ook een voordeel. Als het weer kouder is, breng ik vast weer meer tijd door in de keuken.

Ravioli met salie

Ingrediënten

Verse ravioli (koelschap in de supermarkt)
50 gr boter
olijfolie
een bosje salie
twee eetlepels kappertjes


Bereiding

Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de boter en olie in een hapjespan, en bak hierin de blaadjes salie en de kappertjes een paar minuten tot de blaadjes salie knapperig zijn.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak(!) vervolgens de uitgelekte ravioli in de pan totdat deze begint te kleuren.
Schep de het salie-kappertjes mengsel terug in de pan en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten