
Van een italiaanse collega van Jan Willem kregen we de tip om eens amandelgranita te proberen. Dat werd geserveerd in een bekertje met een rietje en een lepeltje. In eerste instantie was het nog veel te dik om door het rietje te drinken, gewoon met het lepeltje opeten. En lekker! Een beetje gesmolten door het rietje was ook super lekker.
Ja, en dan ga je bedenken hoe je zoiets zou kunnen maken en op zoek naar recepten. Dat bleek weer simpeler dan gedacht, en je hebt geen ijsmachine nodig.
De origine van dit recept schijnt op Sicilië te liggen.
Je kan dit recept ook maken met geroosterde amandelen of met pistachenootjes. Ga ik zeker ook eens proberen.
Granita di Mandorle
Ingrediënten
250 gr gemalen amandelen250 gr suiker
1 l water
Bereiding
Doe de ingrediënten in een grote kom en laat een nacht staan.Giet het mengsel door een fijne zeef.
Doe de amandelmelk in een metalen bak of cakevorm en zet in de vriezer.
Maak ieder half uur met een vork de ijskristallen los en meng door.
Als het een schilferige massa is geworden is het klaar. Als het teveel bevroren is kan je ook even de staafmixer gebruiken om er een romige massa van te maken.
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten