dinsdag 18 augustus 2015

Pruimen-ricottacake

Het is inmiddels niet meer zo heet als de afgelopen weken in Milaan. Soms wat wolken en de temperatuur niet boven de 30 graden.
Op dit moment hebben we ook geen gasten dus ik had weer tijd en zin om te bakken.
Het fruit op de markt en in de supermarkt vind ik nog steeds prachtig. Op dit moment vooral meloenen, perziken, nectarines en pruimen.
Dat moest dus zeker een taart met fruit worden. 
Een Italiaans tintje door het toevoegen van ricotta, een van mijn favoriete producten. Je kan ricotta in allerlei zoete en hartige recepten gebruiken.

Zo maakte ik de cake.

Ingrediënten

150 gr + een eetlepel bloem
3 eieren
150 gr + 2 eetlepels suiker
150 gr boter
1 bakje ricotta
6 pruimen
vanillestokje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een rechthoekige vorm en bekleed de vorm met bakpapier.
Klop de boter met 150 gr suiker tot een smeuïge luchtige massa. Klop daar dan 1 voor 1 twee eieren door.
Meng tenslotte 150 gr bloem door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm.

Roer de ricotta los met 1 ei, 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels suiker en het merg van het vanillestokje.
Giet het ricottamengsel over het cakebeslag.

Snijd de pruimen door de helft en verwijder de pit. Leg de pruimen met de snijkant naar boven op de ricotta.
Strooi eventueel nog wat suiker over de pruimen.

Bak de taart/cake in de voorverwarmde oven, ongeveer een uur.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten