Op haar verzoek 1 keer een favoriet gezinsrecept gemaakt (met perzik, courgette en aardappelsalade) en 1 keer bij onze favoriet Loetje gegeten.
In Nederland heb ik wat Nederlandse producten ingeslagen die hier niet zo goed te krijgen zijn, zoals bijvoorbeeld basterdsuiker en roggebrood. Van het brood in Nederland heb ik te plaatse ook genoten. Dat is hier toch anders. Ook hier heb je heerlijke broodsoorten, maar een volkoren boterham met Hollandse kaas is toch heerlijk.
Hierbij een recept van een lekker Italiaans brood, waarmee je hier heerlijk kunt lunchen, en waarbij veel variaties mogelijk zijn.
Ingrediƫnten
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
75 ml olijfolie
250 ml lauw water
2 gr zout
Bereiding
Doe de bloem en de gist in een kom, roer met een garde zodat het goed vermengt.
Voeg 50 ml olijfolie, het lauwe water en het zout toe.
Meng tot het een soepel deeg is. Ik voeg vaak nog niet de gehele hoeveelheid water toe, en kijk hoe het deeg wordt. Is het deeg te droog voeg je nog wat water toe tot het deeg goed is.
Vorm een bal van het deeg, strijk daar een beetje olie overheen en laat in een kom onder een vochtige theedoek rijzen, minstens een uur, maar kan zeker langer.
Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.Laat het deeg weer een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Prik met je vingers kuiltjes in het deeg en verdeel de rest van de olie erover. Bestrooi met grof zeezout en verdeel erover wat je lekker lijkt. Bak het brood ongeveer 20 minuten.
Voorbeelden om je brood lekker te maken: zongedroogde tomaatjes, olijven en rozemarijn.
Vijgen en gorgonzola, mozzarella, kerstomaatjes, oregano en basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten