Op de computer kwam ik dit oude recept tegen. Ik wil het graag met jullie delen, dan krijgen jullie later de heerlijke recepten van de kookles van gisteren. Dit wil ik nog even zelf uitproberen.
Ik wilde wel iets waarbij de mascarpone moest worden
gebakken, dus op zoek naar een recept.
Al zoekend en denkend kwam ik op het volgende uit.
Ingrediënten
Voor het deeg:
250 gr zelfrijzend bakmeel
80 gr suiker
150 gr boter
1 ei
de rasp van een citroen
snufje zout
250 gr zelfrijzend bakmeel
80 gr suiker
150 gr boter
1 ei
de rasp van een citroen
snufje zout
Voor de vulling:
250 gr mascarpone
2 eieren
75 gr bloem
75 gr suiker
1 vanillestokje
1 appel
250 gr mascarpone
2 eieren
75 gr bloem
75 gr suiker
1 vanillestokje
1 appel
Bereiding
Je maakt eerst het deeg.
Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en snijd met
twee messen de boter in kleine stukjes terwijl je alles door elkaar mengt. Ga
dan verder met de hand en kneed totdat het een deeg vormt. Maak hiervan een
platte plak, verpak die in plastic folie en laat een half uur rusten in de
koelkast.
Dan maak je de vulling.
Roer de mascarpone los en meng er 1 voor 1 de eieren door.
Als dat een geheel vormt kunnen de bloem, de suiker en het merg van het
vanillestokje erbij en erdoor gemengd.
Verwarm nu de oven voor op 180 graden.
Vet een taartvorm met een losse
bodem goed in en leg voor de zekerheid toch een stukje bakpapier in de
vorm.
Schil vervolgens de appel en snijd hem in kwarten. Verwijder
het klokhuis en snijd ieder kwart weer in drieën, zodat je 12 stukken hebt.
Haal het uit de koelkast en rol het op een met bloem
bestoven werkblad uit, tot een grootte die mooi in de vorm past.
Leg het deeg in de vorm en snijd eventueel de randjes bij.
Vervolgens kan je de mascarpone vulling in het deeg gieten en
vervolgens de appel over de vulling verdelen.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart
ongeveer 40 minuten.
Haal de vorm uit de oven en laat de taart eerst even wat
afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten