donderdag 8 oktober 2015

Rum-rozijnenijs, maar dan met PXsherry



Toen we naar Milaan verhuisde heb ik de ijsmachine niet meegenomen. Ik dacht, in Italië hebben ze lekker ijs, dat ga ik vast niet zelf maken. Zoals je op mijn Facebookpagina hebt kunnen zien, heb ik volop genoten van het ijs dat hier te koop is. Inderdaad erg lekker.
Deze week heb ik me toch niet kunnen bedwingen en zelf ijs gemaakt. Zonder ijsmachine, dus een paar keer doorroeren tijdens het bevriezen.
Ik had een fles PXsherry (een zoete sherry die erg lekker is om te gebruiken bij desserts) open en wilde daar nog iets mee maken. Nou zal niet iedereen een fles PXsherry in huis hebben, dan kan je natuurlijk ook iets anders gebruiken. Natuurlijk rum, maar ook een lekkere likeur die bij rozijnen past, sinaasappellikeur, calvados...
Door het gebruik van mascarpone krijgt dit ijs toch een Italiaans tintje

Ingrediënten

50 gr rozijnen
50 ml PXsherry
125 melk
125 gr mascarpone
50 gr witte of lichte basterdsuiker

Bereiding

Verwarm de sherry een beetje, niet aan de kook brengen. Doe de rozijnen en de sherry in een kommetje en laat minstens een uur of twee trekken.
Meng in een grotere kom de melk, de mascarpone en de suiker tot een homogene massa ontstaat. Roer er dan de rozijnen en de sherry doorheen.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat een minuut of 20 draaien.
Doe dan het mengsel in een ijsdoos en in de vriezer. Laat het nog een paar uur opstijven.
Als je geen ijsmachine hebt, doe je het mengsel meteen in de vriezer en roer je het ongeveer 1 keer per uur door.

Een kleine receptje voor een lekker nagerecht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten