Geen Italiaans recept deze keer. Tot mijn favoriete keukens horen naast de Italiaanse en Griekse toch zeker ook de Amerikaanse.
Bij de Amerikaanse keuken zullen de meeste mensen denken aan de ongezonde fastfood gerechten met soms weinig smaak. Maar als je deze gerechten zelf maakt, kan je ze zo gezond maken als je wil en lekker veel smaak geven. De Amerikaanse keuken is ook zeer gevarieerd door de invloeden van veel culturen.
En zeg nou zelf, een brownie, een stuk cheesecake en een broodje hamburger zijn toch gewoon heerlijk op zijn tijd. Zelf ben ik ook heel erg gek op sweet potato fries, zoals je die in een baseballstadion kan kopen.
Dit recept is een variatie op de taco, waarbij je niet na de eerst hap alleen maar met een bord/hand vol kruimels zit.
Hier in Italiƫ kan ik prachtige grote plakken bladerdeeg kopen. In veel winkels in Nederland is dat nog niet te vinden. Leg dan een aantal plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dat uit tot een grotere plak, of gebruik een pak kant-en-klaar pizzadeeg. Je kan natuurlijk ook zelf deeg maken ;-)
Ingrediƫnten
500 gr rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 plak bladerdeeg
1 flinke snuf paprikapoeder
1 flinke snuf gemalen komijn
1 flinke snuf cayennepeper
1 flinke snuf oregano
1 teen knoflook
1 pond tomaten
25 gr gesmolten boter
1 kr
op ijsbergsla
150 gr geraspte kaas
voor erbij: zure room en guacamole
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het gehakt in een pak en zet op een laag vuurtje. Bak het gehakt rul. Als je op een laag vuur start, hoef je eigenlijk geen extra vet toe te voegen. Als het gehakt begint te bruinen kan je het vuur wat hoger zetten en de ui toevoegen. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de kruiden toe. Laat alles gaar worden en zet daarna het vuur uit en laat wat afkoelen. Hak de tomaten fijn.
Rol de plak bladerdeeg uit. Snijd aan beide zijden het deeg tot een derde in om de twee centimeter.
Verdeel het vleesmengsel over het deeg en bestrooi met een flinke hoeveelheid van de kaas.
Verdeel er een deel van de tomaten over.
Vouw vervolgens het deeg afwisselend van links en rechts over de vulling heen.
Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en strooi de rest van de kaas eroverheen.
Zet een half uur in de oven tot de braid goudbruin is.
Serveer met fijngesneden ijsbergsla, de rest van de tomaten, de zure room en de guacamole.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten