Daarna waren de kinderen hier in Milaan en heb ik andere dingen gedaan dan aan mijn blog schrijven, ik heb vooral genoten van hun gezelschap.
Nu is het gewone leven weer teruggekeerd en ga ik weer regelmatiger koken en schrijven.
Een van de gerechten die ik hier vaak maak en eet is risotto. Risotto is een echt Milanees gerecht. Je maakt de risotto dan met saffraan. Over twee weken staat er weer een kookles op het programma waarbij we risotto gaan maken met rode wijn, en in de vakantie at ik een keer een risotto met artisjok en granaatappelpitten. In de herfst stond er bij veel restaurants in de regio risotto met paddenstoelen op het menu.
Hierbij een basisrecept waarop je een variatie kunt maken,
Ingrediƫnten
saffraan die ik afgelopen jaar op de Expo kocht |
1 ui, heel fijn gesnipperd
200 gr risottorijst
1 glas witte wijn
500 ml kippen- of groentebouillon (mag van een blokje zijn)
50 gr boter
50 gr parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui tot die zacht is. Laat de ui niet kleuren.Verwarm ondertussen de bouillon in een andere pan.
Voeg de rijst toe aan de uien en roer goed zodat alle rijstkorrels gecoat worden met een laagje olie.
Voeg het glas witte wijn toe en laat even doorkoken. Voeg vervolgens lepel voor lepel de bouillon toe aan de rijst en laat op een zacht vuurtje pruttelen. Roer goed en zorg dat bijna al het vocht is opgenomen voor je weer een lepel toevoegt.
Tegen het einde van de kooktijd, na ongeveer 18 minuten proef je even of de rijst gaar is. Zacht, maar nog net al dente.
Voeg als de rijst gaar is de boter en de parmezaan toe en roer goed door.
Breng tenslotte op smaak met peper en eventueel zout.
Wil je Milanese risotto maken voeg dan een paar draadjes saffraan toe aan de bouillon.
Je kan met de ui ook kleingesneden artisjokbodems toevoegen en ten slotte de risotto garneren met granaatappelpitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten